PRIMA PAGINA, RELATII

Cum recunosti persoanele pregatite pentru o relatie?

 

In cautarile noastre de a intalni persoana potrivita pentru o relatie de cuplu, am invatat ca trebuie sa ne ferim de acele persoane care nu sunt deschise catre o relatie si care cauta doar ceva trecator, la fel ca si de cele instabile emotional care ne pot transforma viata intr-o mare drama.

Cel mai bine este sa ne folosim timpul si energia pentru a invata din greseli decat sa ne ferim de ele. O cale buna pentru a atrage in viata noastra o persoana disponibila emotional pentru o relatie, este sa fim noi o astfel de persoana in primul rand.

Imi vine greu sa cred ca ai sa dai cuiva ceva ce nu ai nici pentru tine. Asa ca trebuie sa te iubesti si sa fii impacat/a cu tine in primul rand. Stabilitatea si disponibilitatea emotionala sunt ingrediente cheie pentru a incepe si pastra o relatie fericita de cuplu.

O persoana care a gasit echilibrul in sine va crea relatii sanatoase cu cei din jur si se poate conecta la toate cele trei niveluri. O astfel de relatie se bazeaza pe principii sanatoase si pe reciprocitate, totul venind din si cu iubire.

Hai sa vedem cum recunoastem o persoana ce si-a facut ordine in viata sa si este dispusa sa intre intr-o relatie de cuplu.

1.Transparenta

Sunt persoane care se tin de cuvant, dornice sa escaladeze relatia de la o etapa la alta. Simti ca ce spun este adevarat si comunicarea dintre voi este una deschisa si relaxata. Putin mister ajuta, insa daca trebuie sa ghicim cu cine avem de-a face pentru ca ce spun si ce fac sunt doua parti diferite, mai bine ne vedem de treaba noastra.

2.Sunt centrate in inima

Astfel de persoane si-au cultivat o buna relatie cu ele insele, cu alte cuvinte, se simt bine in pielea lor. Sunt interesante pentru ca se preocupa cu ce le face placere, nu cersesc atentie si nici nu au nevoie de cineva pentru a fi implinite. Cauta sa intre intr-o relatie cu persoane asemeni lor pentru a imparti cu celalalt din bucuria si iubirea pe care o au.

3.Au grija de ei/ele

Persoanele pregatite pentru o relatie investesc timp in a avea grija de corpul lor, la fel ca si de minte si spirit. Nu au nevoie de nimeni pentru a fi implinite si si-au pus la punct aproape toate aspectele vietii, acum vor doar sa dea!

4.Au facut pace cu trecutul

In trecut au gresit, cu totii am facut-o, insa ei au invatat din greseli si au trecut mai departe. Nu dau vina pe celalalt, pot vorbi despre trecut pentru ca si-au invatat lectiile nu pentru ca ar mai fi ceva acolo. Nu au nimic de ascuns, a gresi e omeneste, insa a ierta, Dumnezeieste.

5.Au inima deschisa

Trec cu usurinta dincolo de discutiile normale si arata un real interes pentru ce simt oamenii din jurul lor. Sunt dispuse sa se arate vulnerabile si sa isi asume riscuri fiind oneste si sincere in ce gandesc si simt. E normal sa mai apara temeri si dubii, insa atunci cand ai inima deschisa un frumos sentiment de impacare te cuprinde.

6.Nu consuma droguri sau alte substante

Fuga in alcool sau alte droguri denota o nemultumire si dorinta de a schimba imediat realitatea. Persoanele deschise emotional nu au nevoie de asa ceva, ele sunt multumite si impacate cu viata lor. Ele chiar pot savura un pahar din cand in cand dar va fi cu moderatie, nu ca obisnuinta.

7.Sunt dispuse sa lase lucrurile sa vina de la sine

Iubirea este pururea si nu se grabeste nicaieri. Chiar daca in prima faza a relatiei voastre atractia va lua controlul, fiecare moment petrecut impreuna va fi savurat pe deplin. O relatie sanatoasa are nevoie de timp pentru a trece de la o etapa la alta si cu o buna comunicare o va face sa curga lin, plina de romantism.

8.Iubesc si respecta oamenii din jur

Oamenii cu un echilibru emotional cultivat isi iubesc semenii si au relatii armonioase cu cei din jur. Arata respect oamenilor, indiferent de rolul, functia sau situatia in care ii intalnesc. Ne vor prezenta prietenilor lor si vor fi interesati de ai nostri. Suntem fiinte sociale si viata in comunitati a fost mereu mai usoara si plina de sens.

9.Au facut loc in viata lor pentru o relatie

De multe ori a vrea o relatie de cuplu nu e de ajuns, trebuie sa faci loc pentru una si apoi sa iesi la cautare. Trebuie sa ne bucuram de spatiul dintre relatii la fel ca si de relatia in sine. Saritul dintr-o relatie in alta nu ne da posibilitatea de a invata mare lucru, mergem inainte doar ca alaturi de alt chip cu alt nume.

10.Au teluri si idealuri

Traiesc in prezent si se bucura de ceea ce fac, actiunile de acum ii duc catre ce si-au propus pentru viitor. Se bucura de drum si ar trebui sa multumim ca ne aleg sa le fim alaturi in aceasta frumoasa calatorie numita viata.

Cu totii putem deveni echilibrati emotional si disponibili pentru a intra intr-o relatie, conteaza daca vrem asta si ce gen de relatie ne dorim. Scrie-mi intr-un comentariu daca ai identificat la partenerul/a alaturi de care esti in relatie caracteristicile unei persoane echilibrate? Sau daca intalnirea de ieri a fost una cu o persoana deschisa catre o relatie sau nu?

Cu incredere si optimism,

Sorin

Previous ArticleNext Article

Spune-ti parerea...

Multumesc! Esti o persoana sociabila! smiley-face-png-yikkpX6iE

Imparte cu prietenii