PRIMA PAGINA, RELATII

Cum invingem plictiseala din relatie!

 

Relatia ta a fost frumoasa la inceput, orice problema aparea, se rezolva de la sine. Cuvintele de apreciere nu lipseau, iar sexul era bun si regulat.

Totul era asa de natural si minunat, iar dupa aproape doi ani lucrurile s-au schimbat. Relatia nu mai e asa relaxata, certurile sunt parte a meniului zilnic, sexul a ajuns un vis ce rar se implineste si cel mai bine relatia poate fi descrisa folosind cuvinte ca rutina si plictiseala.

Ce s-a intamplat? Unde este relatia pe care o aveai?

Adevarul este ca multe cupluri ajung la rutina si se plictisesc in relatia lor. Chiar mai multe decat crezi!

Efectele negative pe care le are rutina destrama relatia mai repede decat orice alti factori externi. Pentru ca asta tine de voi si macina relatia din interior.

Plictiseala si rutina se instaleaza cand cei doi se multumesc cu linistea aparenta a zonei de confort. Cand nimic nou nu se intampla si cei doi nu cresc, nu evolueaza, ca in cazul multor lucruri, situatia se impute.

Daca in unele cazuri poti zabovi mai mult timp in zona de confort, in cazul relatiei de cuplu rutina trebuie evitata cu orice pret. Poti vedea relatia si partenerul/a asa cum vede un copil o noua jucarie.

La inceput este entuziasmat si se joaca cu ea tot timpul dar cand se satura, nu doar ca nu se mai joaca cu ea, ci va fi gata sa o schimbe cu alta noua.

Cum sa invingi plictiseala si sa il tii pe cel mic interesat de jucarie mult timp? Cam asta ar fi intrebarea!

Ar fi cateva variante:

1.Cel mai la indemana este sa adaugi extensii si imbunatatiri la ce are deja. Sa creezi noi moduri in care sa se joace si sa ii stimulezi imaginatia astfel incat sa vada mereu noi moduri de a se juca. Cu alte cuvinte sa cresti si sa te dezvolti ca om si sa il/o atragi prin cine devii, sa fii o noua persoana atragatoare si interesanta.

2.Pentru cei mai avansati care au aplicat deja punctul 1, mai este varianta libertatii. Atunci cand ii dai motive sa stea langa tine, nu ai nevoie de nici un fel de contract pentru a fi impreuna. Totul devine natural si se regenereaza zi de zi.

Mai concret, sa vezi relatia voastra ca pe o binecuvantare si ca partenerul/a este alaturi de tine pentru cine esti, iar indiferent de cate oportunitati ar avea te alege tot pe tine. Pentru asta trebuie inlaturata apartenenta, nimeni nu este al/a nimanui, sunteti in relatie pentru ca asa vreti, fara posesiune, ci doar cu vointa.

Multi incep sa se indoiasca de relatie deoarece au uitat cum era la inceput, plina de noutate si posibilitati. Apoi, cu timpul au inceput sa se complaca si sa dea din ce in ce mai putin, crezand ca de asta nu primesc. De fapt este exact invers, trebuie sa dai ca sa primesti.

Iesiti in locuri noi, mergeti in excursii, surprinde-l/o cu noutati, fa-i cadouri pe care in mod normal nu le-ai fi facut, fii deschis/a si propune lucruri care sunt in afara zonei tale de confort.

Acum sa nu crezi ca plictiseala nu va mai aparea, ce conteaza este sa fiti amandoi pregatiti sa o depasiti atunci cand apare, prin inventivitate, comunicare si deschidere.

Pentru ca ai citit acest articol, acum este responsabilitatea ta sa schimbi rutina cand apare in relatie. Faceti ceva ce va place la amandoi, ce altceva va poate uni mai mult ca un hobby sau un proiect comun?

Doar ganduri bune iti urez si fii constient/a de relatia ta  pentru ca majoritatea cuplurilor nici nu realizeaza ca relatia lor e pe moarte. Tu ce ai facut sau ce ai face pentru a da un suflu nou relatiei tale? Scrie-mi intr-un comentariu mai jos!

Cu incredere si optimism,

Sorin

Previous ArticleNext Article

Spune-ti parerea...

Multumesc! Esti o persoana sociabila! smiley-face-png-yikkpX6iE

Imparte cu prietenii