coaching, LIFE COACHING

Ce este coaching-ul?

 

Si eu mi-am pus aceasta intrebare candva, e normal, in Romania a aparut mai tarziu decat in celelalte tari, atat de tarziu incat a fost direct adoptata denumirea din limba engleza. Coaching-ul a existat dintotdeauna, doar ca oamenii nu i-au spus asa.

Denumirea a fost imprumutata din sport, intrucat asa cum un sportiv are nevoie de un antrenor bun pentru a atinge performante maxime si pentru a-si valorifica potentialul, orice persoana care doreste sa se asigure de atingerea obiectivelor propuse, sa-si imbunatateasca un aspect al vietii sale (bani, relatii, cuplu, afacere, cariera, sanatate, etc) sau pur si simplu sa evolueze ca om, are nevoie de un coach.

Cu alte cuvinte, vorbim de un „antrenament” in care clientul se focuseaza pe un aspect al vietii pe care vrea sa-l dezvolte, astfel incat sa se simta implinit si multumit. Bineinteles, clientul este cel care stie cel mai bine care este acel aspect care scartaie si isi doreste sa functioneze. Dar pentru asta e nevoie sa fii onest cu tine insuti, sa recunosti cand ceva nu merge in viata ta si sa-ti doresti sa remediezi situatia.

Astfel, coaching-ul este un parteneriat intre Coach si Client prin care se demareaza un proces de dezvoltare continua personala si/sau profesionala a clientului, in functie de alegerea acestuia.

Coaching-ul cu privire la diferite aspecte ale vietii tale personale se numeste Life Coaching, iar cel cu privire la afacerea ta se numeste Business Coaching. Aici, eu ma focusez pe cresterea ta ca persoana pentru a putea atrage in viata ta relatia pe cre ti-o doresti.

Daca deja esti intr-o relatie de cuplu, ne focusam pe rezolvarea eventualelor dificultati si cum sa o ducem la urmatorul nivel. Sa o punem pe o cale evolutionista ce va creste apropierea dintre tine si partener. Sedinta poate fi individuala sau poti participa si cu partenera/ul, tu alegi.

Daca esti deschis sa iti valorifici potentialul si daca ai curajul de a privi in interiorul tau, de a experimenta, daca vrei sa te cunosti mai bine pe tine insuti atunci coaching-ul este pentru tine. Pe scurt, coaching-ul este despre tine si despre cum poti sa-ti atingi potentialul maxim.

De ce coaching?

De regula, apelezi la coaching fie pentru ca primesti un semnal de alarma, precum un sentiment de nemultumire, de neliniste sau de nehotarare, o stare de pasivitate/stagnare de care te-ai saturat, fie pentru ca pur si simplu vrei mai mult de la tine si stii ca POTI MAI MULT.

Ce rol are un Coach?

Coach-ul este de fapt antrenorul tau pentru viata. Gandeste-te cat de reconfortant poate fi sa stii ca cineva isi da toata silinta ca tu sa obtii ceea ce ti-ai propus si mai ales, sa cultivi acea stare de bine in interior. Aceasta este vestea buna, sa stii ca poti conta pe cineva care are experienta cu oamenii, fiind un profesionist si care are tot interesul ca tu sa reusesti.

Vestea mai putin buna este ca el nu face treaba in locul tau, ci tocmai tu esti cel care gaseste solutia si o pune in aplicare pentru a reusi.

Coach-ul nu te judeca si nu te va trata niciodata cu superioritate, iar raportul de coaching este unul confidential.

Pentru intrebari, nelamuriri sau pentru o sesiune individuala de coaching ma poti contacta la Sorin@PotiMaiMult.ro

Previous ArticleNext Article

Spune-ti parerea...

Multumesc! Esti o persoana sociabila! smiley-face-png-yikkpX6iE

Imparte cu prietenii