PRIMA PAGINA, RELATII

7 indicatori ai unei relatii fericite

7 indicatori ai nei relatii fericite

Cu totii vrem relatii fericite. Am scris multe articole despre ce face o relatie de cuplu sa nu functioneze si cum sa identificam relatiile toxice. La un moment dat ai crede ca scriu doar pentru cei care au probleme sau pentru cei care nu au gasit inca o cale de a le rezolva.

Noi ca oameni, suntem fiinte sociale, iar relatiile de cuplu sunt un aspect important al vietii noastre.

Hai sa vedem care sunt cateva din caracteristicile unei relatii fericite, pe care le bifam si la care mai avem de lucrat:

1.Sa fii autentic

Sa te iubesti pe tine si pe cel/cea de langa tine, necesita intelegere si acceptare.

O relatie in care ambii sunteti sinceri si deschisi sa invatati lucruri noi este o relatie ce va trece testul timpului. Suntem in acest moment al vietii noastre ca produs al propriei evolutii. O relatie creste odata cu noi, daca o lasam.

Cresterea si evolutia ne poate speria pentru ca trebuie sa ne aratam vulnerabili si sa imbratisam necunoscutul, de aceea, daca ne dam voie sa fim noi insine, autentici si deschisi, toate necunoscutele unei relatii pot fi depasite mai usor.

2.Increderea

Ca si autenticitatea, una din bazele unei relatii fericite este increderea. Aceasta necesita o buna comunicare si asumare a responsabilitatii la toate nivelurile.

Increderea se castiga cel mai greu si se pierde cel mai repede, asa ca important este sa lucram la incredere, iar o atitudine deschisa si comunicativa ajuta mereu. Asta e problema cu reinceperea unei relatii ce s-a terminat, increderea pierduta nu va mai fi niciodata aceeasi si de aici se pierde autenticitatea. Astfel, ajungeti tot de unde ati plecat, la concluzia ca nu mai merge.

3.Comunicarea

Nu mai stiu de cate ori am tot scris ca este cea mai importanta piesa intr-o relatie de cuplu. Abilitatea de a comunica liber si de a fi ascultat si mai ales inteles de celalalt/a, este esentiala pentru ca o relatie sa infloreasca si sa reziste in timp.

Cuvintele conteaza, dar mai ales cum le spunem, tonalitatea face diferenta dintre o discutie plina de afectiune si inceputul unei dispute ce poate duce la cearta.

Mai presus de cuvinte si tonalitate este comunicarea la nivel de limbaj corporal, aceasta este cea mai importanta si practic singura diferenta dintre o relatie de cuplu si una de prietenie.  Cu alte cuvinte, cheia unei relatii fericite este o buna viata sexuala, chiar nu stiu nici o relatie in care cei doi sa se inteleaga de minune la capitolul asta si sa nu le mearga bine!

Cu timpul, relatia poate ajunge si la alte forme mai inalte de comunicare cum ar fi empatia in care ii transmiti celuilalt ce vrei fara sa deschizi gura, dar asta e un alt capitol.

4.Valori comune

Fiecare crestem in ritmul nostru si asta ne face sa fim foarte diferiti. O relatie in care ambii parteneri au valori comune face ca cei doi sa comunice tot mai usor, sa reduca conflictele pentru ca ambii vad din acelasi unghi si creeaza un climat de siguranta ce sustine cresterea si evolutia.

Uneori valorile de baza nu se schimba toata viata pentru ca sunt parte din personalitatea noastra si cand doua persoane au valori diferite, acestea duc la compromisuri care fie ajuta la cresterea relatiei, fie genereaza conflicte.

5.Acceptarea compromisurilor

Nu exista doua persoane identice, frumusetea vine tocmai din individualitatea noastra, insa o relatie in care poti comunica autentic si in care gasiti mai multe lucruri in comun, este una care merita pastrata. Cu o minte deschisa si o atitudine dornica de a invata lucruri noi, in acele relatii fericite, a face compromisuri se transforma in dorinta reciproca de a se modela si de a evolua.

Ceea ce te mana este dorinta de evolutie si atunci un compromis este vazut ca un urmator pas ce vine natural, iar asta uneste si mai mult relatia voastra.

Se spune ca sa nu il schimbam pe celalalt, insa cand schimbarea si evolutia vin exact ca element permanent pe care cei doi il imbratiseaza, relatia poate atinge cote remarcabile.

6.Simtul umorului

Un simt al umorului dezvoltat face ca TOTUL sa fie mai usor!

Cand esti alaturi de o persoana care stie sa faca glume si nu se supara din orice, amandoi aveti o viata mai frumoasa si mai relaxata. Stii ca orice dificultati si neintelegeri ar aparea, cu o gluma potrivita puteti dezamorsa conflictele si sa gasiti impreuna o rezolvare, cu zambetul pe buze.

Rasul tine spiritul treaz si aduce bucurie in vietile noastre, indiferent de ce suisuri sau coborasuri ne va scoate viata in cale… si ne va scoate!

7.Sunteti uniti la greu

La bine nu se pune problema, ca toti sunt alaturi de tine, important e ca voi sa ramaneti uniti si cand viata scoate cele mai putin placute in cale. Cursul firesc al vietii este de a aduce evenimente neplacute ca boli, traume, pierderi atat materiale cat si ale celor dragi si multe alte surprize mai putin placute.

Cheia unei relatii fericite este sa fiti uniti atunci cand apare necunoscutul, mai ales cand tot mai multe greutati in viata ne imping sa fim singuri si sa nu avem incredere in nimeni.

Nivelul de acceptare al celuilalt arata ce avem in noi si cat de bine ne cunoastem. O persoana care fuge la prima cearta, arata propriile frici si nesigurante si nu spune nimic despre celalalt.

Acesti sapte indicatori ai unei relatii fericite vrea sa fie un mic ghid care sa aminteasca sau sa scoata la iveala unele aspecte din relatia ta care sunt, fie trecute prea usor cu vederea, fie nici nu le-ai observat. Este dorinta mea de a vedea cat mai multi oameni in relatii sincere si pline de iubire.

Tu cati din acesti indicatori ai gasit in relatia ta? Stiu ca mai sunt si altii, insa mai las loc si de alte articole pline de optimism. Daca vrei sa imi spui ce ai gasit in plus in relatia ta, te rog sa o faci intr-un comentariu mai jos, ne va ajuta si inspira pe toti!

Cu incredere si optimism,

Sorin

Previous Article

Spune-ti parerea...

Multumesc! Esti o persoana sociabila! smiley-face-png-yikkpX6iE

Imparte cu prietenii