MOTIVATIONAL, PRIMA PAGINA

Fara limite, Azi fii TU!

 

„Ce se intampla acum, odata era imposibil.  ”

William Blake

 

 

Acum multi ani am auzit despre un studiu care spunea ca oamenii obisnuiti isi folosesc 5% din capacitatea creierului. Ulterior am auzit si alte pareri care spuneau de 10%.

Ceea ce m-am intrebat a fost: “ si ce ar fi daca ne-am folosi 20% sau in stil mare 30-40%?”

Toate lucrurile pe care le facem acum si tot ce exista in lumea asta, bune sau rele au fost create de oameni care si-au folosit 5% din capacitatea creierului?

Si sa intelegem ce inseamna a ne folosi creierul?

Atunci cand mergem la acelasi job sau facem activitatile zilnice ne folosim doar memoria. Insa de fiecare data cand invatam ceva nou, ne folosim inteligenta.

Asta inseamna ca multitudinea de activitati pe care le faci zilnic, chiar si daca vorbesti cu oameni noi in fiecare zi , este doar un exercitiu de memorie.

Multe din lucrurile pe care le stim acum sunt lucruri invatate si odata asimilate, ele au capatat un caracter permanent, la care facem raportare atunci cand intalnim ceva nou.

Mintea noastra face tot posibilul sa filtreze informatia care ne vine si face aceastra filtrare prin comparatie.

Mai exact compara informatia primita cu informatia deja asimilata si exclude noul in detrimentul sentimentului de cunoastere ce ni-l ofera o experienta asemanatoare.

Suna complicat?

Nu este!

Tot ceea ce auzim, vedem  sau simtim in jurul nostru este comparat cu ceea ce deja stim, iar astfel multe noutati sunt eliminate din start, fara ca macar sa aiba timp sa capete o forma clara.

Provocarea este :

DE UNDE STII CA ESTE ASA ?

Cine ti-a spus cum functioneaza lucrurile si de unde stia acea persoana ca asa este?

Pe de alta parte adu-ti aminte de numeroasele dati cand ai stiut SIGUR ca unele lucruri sunt intr-un fel pentru ca dupa cativa ani sa descoperi ca nu erau asa.

Un exemplu ce imi vine acum in minte este legat de mamele ce aleg sa nasca sub apa. Astfel de unde stie copilul atunci cand se naste ca trebuie sa isi tina respiratia si sa inoate?

Si cum se face ca mai tarziu ii este frica de apa si ca inotul este ceva ce trebuie invatat?

Toate aceste limitari sunt invatatura initiala. De mici, copii invata ca apa poate fi periculoasa si ca nu poti fi in siguranta decat daca stii sa inoti. Se subintelege ca nu stii sa inoti si asa cresti invatand ce poti si ce nu poti sa faci.

Acesta e doar un exemplu,  MULTE invataturi ne spun ce putem si ce nu putem sa facem, ce sa credem si ce nu, cum sa iubim si pe cine.

Asa ca atunci cand crezi ca ceva este imposibil de facut, atunci cand crezi ca nu stii raspunsul la intrebarile ce te macina,  mai gandeste-te odata!

Ce stii, ce poti si ce ai invatat pana acum?

Ce ai invatat de fapt, ca poti sa le faci acum sau ca nu puteai sa faci inainte?

Din primele clase invatatoarea mi-a spus ca scriu urat si parintii vazand acelasi lucru au sustinut ideea presandu-ma sa scriu mai frumos. Ideea a continuat multi ani si cu timpul am  trecut de la scrisul “de mana” , acela cu literele rotunde si legate , la scrisul “de tipar”, cel in care literele dintr-un cuvant sunt dezlegate, asa cum este scris si aici.

Chiar daca am facut aceasta schimbare tot “urat” am continuat sa scriu, chiar si acum trebuie sa ma concentrez pentru a scrie cateva randuri care sa aiba un aspect placut.

Ceea ce ma intreb acum este ce s-ar fi intamplat daca toata lumea imi spunea ca scriu frumos si ca POT scrie si mai frumos?

Cum ar fi fost viata ta daca ai fi fost invatat ca orice ai face, ai sa fii o persona de succes si ca nu exista esec?

Cum ar fi viata ta daca ai sti ca POTI realiza ORICE iti doresti si ca tot ce ai visat vreodata este in curs de implinire?

Cat de impacat ar fi sufletul tau stiind ca oamenii ce te inconjoara iti vor doar binele?

INDRAZcandle031NESTE  sa visezi si nu lasa pe nimeni sa spuna ca visul tau este o nebunie! TOTUL a fost mai intai o nebunie apoi a prins curaj si a devenit realitate.

Henry Ford a spus: “ Daca tu crezi ca poti sau daca tu crezi ca nu poti, oricum ai dreptate.”

Cum ai fi fost, unde ai fi fost si ce ai fi facut daca toate invaturile tale de pana acum ti-ar fi spus ca POTI MAI MULT?

Multe din lucrurile pe care le stim ne spun ca altii pot si ca noi nu, sa ne uitam cine spune asta si de unde stiu ei?

Am pus multe intrebari in articolul asta si raspunsurile lor aduc sanatate corpului tau,  libertate mintii tale si bucurie sufletului Tau!

576495_10150758720024796_2093869441_n

 

Albert Einstein a explicat toate realizarile sale printr-o singura fraza:

“Imaginatia este mai importanta decat cunoasterea. Cunoasterea este limitata. Imaginatia inconjoara lumea.”

 

Acesta este o mare schimbare in viata ta si totodata si lupta din mine acum!

Sunt sigur ca in viata ta te-ai intalnit cu diferite situatii in care ce “ai invatat” te-a oprit sa faci ce “stiai”.

Scrie-mi intr-un comentariu o astfel de situatie, sa invatam impreuna sau mai bine zis, sa uitam impreuna ce am invatat!

 

Cu incredere si optimism, dar mai ales fara limite

Sorin

 

Previous ArticleNext Article

1 Comment

Spune-ti parerea...

Multumesc! Esti o persoana sociabila! smiley-face-png-yikkpX6iE

Imparte cu prietenii