PRIMA PAGINA, RELATII

Ce inseamna acasa pentru tine?

“Acasa nu este acolo de unde esti, ci este acolo unde iti e locul. Unii dintre noi calatorim intreaga lume in cautarea acelui loc. Altii, il gasesc intr-o persoana.”

Beau Taplin                     

Ce inseamna acasa e diferit pentru fiecare. Cel mai des acasa este numit locul unde ne-am nascut si am crescut.

Cu timpul acasa capata alte semnificatii, alte adrese, persoane noi. Unii calatoresc din diverse motive, fie pentru un job sau pur si simplu pentru recreere, iar asta le-a deschis noi si diverse oportunitati.

Posibilitatea de a calatori si a te stabili acolo unde vrei o consider foarte valoroasa pentru ca ofera oportunitatea unor noi inceputuri si eliberarea de anumite limitari.

Este minunat sa fii propriul tau stapan, sa inveti ca poti sa-ti urmezi pasiunea si iubirea.

Te-ai gandit vreodata cum e sa fii un hoinar? Mereu in calatorie catre noi orizonturi si pentru care acasa sa aiba multe intelesuri? Ar fi o problema ca, cei dragi nu se muta o data cu tine si astfel apar distante mari fizice intre voi. Asta te invata ca sentimentele si persoanele pe care nu le iei cu tine sa le porti in suflet.

Un alt aspect ce il inveti in calatorii este sa te detasezi de lucrurile materiale. Descoperi ca poti face atatea cu mult mai putin si asta contribuie la sentimentul de libertate. Inveti sa porti cu tine ceea ce iti este cu adevarat folositor.

Am vazut ca avantajul dat de calatorii e un frumos sentiment de libertate si aventura. Fara constrangerile unui loc anume, totul devine nou si interesant, palpitant si gata sa iti ofere noi invataturi. Aminteste-ti cand ai calatorit ultima data intr-un oras sau o tara noua, ce sentimente ai avut, acea curiozitate amestecata cu nesiguranta.

Acasa are diferite semnificatii, la diferite nivele. Putem spune acasa la o tara, regiune, oras, strada, apartament sau putem numi acasa un sentiment pe care il porti in suflet. Ar mai fi si un nivel de traire in care ne gasim locul alaturi de o persoana si atunci ea devine acasa.

Pentru mine acasa este acel loc fizic in care stau, in care imi tin lucrurile, cartile, hainele, micile comori si unde ma intorc din calatorii. Acasa este acolo unde locuiesc si daca ma mut atunci si acasa va capata o noua forma, pe langa o noua adresa. Am invatat sa traiesc bucuria unui loc nou cat si linistea ce o am cand revad un loc cunoscut.

Toti avem nevoie de o calatorie, mai mare sau mai scurta, sub diferite feluri.

O calatorie initiatica in care ne descoperim si invatam sa avem incredere in noi. Cred ca se numeste maturizare si vine acel moment in care trebuie sa ne luam zborul pentru a invata sa traim pe cont propriu. Oricand putem reveni la parinti, acel prim acasa, insa curiozitatea si sentimentul de libertate ne face sa exploram mai mult.

Aceasta o recomand oricui, un minim de sase luni sa merga si sa locuiasca intr-o alta tara, sa se adapteze acolo si garantez ca daca se va intoarece va fi alta persoana. E ceva ce te schimba cand vezi cum traiesc oamenii din alta civilizatie, poti invata si adapta la viata ta tot ce consideri ca iti este bun si util.

Un alt tip de calatorie este cea spirituala, iar prin natura ei este o intoarcere, o introspectie, o conectare cu sursele Universului. In aceasta calatorie aflam cine suntem cu adevarat, care ne este scopul in viata si cum putem contribui la frumusetea ei.

Orice calatorie isi are doza sa de aventura si neprevazut. Stand intr-un singur loc, numarul oamenilor pe care ii cunosti este limitat, pe cand calatorind, cunoastem oameni noi de la care invatam si evoluam, unii raman cu noi mai mult timp, altii doar pentru o lectie. Toti sunt importanti insa ce conteaza este drumul, calatoria, chiar mai mult decat destinatia.

In calatoriile tale vei avea multe case si daca nu iti place ca acasa sa fie un loc fizic, poti sa gasesti acest sentiment placut si familiar alaturi de o persoana. O persoana alaturi de care oriunde ai fi, sa te simti acasa.

Este diferit pentru fiecare dintre noi insa, acasa, pentru toti vine cu sentimentul de siguranta, de liniste si pace.

Oriunde esti si oriunde planuiesti sa mergi opreste-te doua minute si spune-mi ce inseamna acasa pentru tine? Este un loc, o persoana sau esti un calator prin viata si acasa este un sentiment in suflet?

 

De acasa iti scriu cu drag,

Sorin

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. acasa este persoana care abia astepti sa o vezi cand vii de la munca , poti locui si intr-o coliba important este ca esti cu ea .

Spune-ti parerea...

Multumesc! Esti o persoana sociabila! smiley-face-png-yikkpX6iE

Imparte cu prietenii