MOTIVATIONAL, PRIMA PAGINA

6 ganduri si emotii pentru o viata implinita

 

Viata noastra este cel mai important dar pe care l-am primit si pentru asta si alte doua milioane de motive trebuie sa avem grija de ea. Cum putem face asta decat prin ganduri si emotii?

Suntem bombardati zilnic de ganduri negative si credinte limitative care vin din toate partile si pe toate canalele posibile. Bineinteles ca televizorul este primul pe lista surselor de informatii negative urmat de alte canale media si de ceva vreme incoace chiar si Biserica a trecut la tehnici de marketing in scopul de a-si spori veniturile, iar toate acestea se traduc prin negativism, lipsa increderii, suparare, frustari etc.

Cu grija si stradanie trebuie sa aducem si sa cultivam in viata noastra semintele iubirii, bucuriei, caldura si apreciere. Acestea ne cresc si ne umplu viata de fericire si pozitivitate tinand gandurile negative departe. Cand vezi pe cineva cu zambetul pe buze si plin de viata iti dai seama ca nu poate fi o intamplare, acea persoana face ceva special si merita sa aflam cat mai multe.

Am facut o colectie de ganduri si emotii pozitive ce aduc implinire in viata ta si a celor din jur. Asa cum spunea Gandhi:

“Fii exemplul pe care vrei sa il vezi in lume”

Orice bucurii aduci in viata ta se va vedea si in vietile celorlalti.

1. Aprecierea

Oriunde am fi acum in viata noastra, exista multe lucruri pe care le luam ca si cum le-am merita si nu multumim pentru ele. Uitam sa multumim pentru sanatatea si puterea de a merge mai departe, sa multumim pentru orice lucru marunt pe care il avem si dorim sa il primim in continuare.

Faptul ca ai un ecran in fata si o conexiune la internet, iti da posibilitatea de a citi acest articol motivational, multumeste pentru asta!

Apreciind ceea ce avem, punem in actiune una din fortele cele mai puternice care ne poate schimba viata, Legea Atractiei despre care am scris aici. Prin aceasta atragem bucurie, relatii minunate, oameni deosebiti, sanatate si prosperitate.

2. Pasiunea

Este acea forta care te trezeste si te elibereaza de gandirea limitativa, te scoate din tiparul vietii coditiene. Iti da acea pofta de viata pe care o simti in fiecare zi cand te trezesti.

Atunci cand punem pasiune in ceea ce facem ne simtim liberi, imaginatia gaseste noi rezolvari la vechile probleme si depasim acele convingeri care ne-au tinut pe loc ani de-a randul.

Pasiunea ne da sentimentul ca avem un scop in viata si ne ajuta in urmarirea lui. Orice aspect al vietii noastre este imbogatit si apare in noi o dorinta de a schimba lumea, de a o face mai buna in felul nostru unic si irepetabil.

Se spune ca maretia unui om se vede in pasiunea pe care o pune in ceea ce face!

3. Iubirea

Se stie ca iubirea si mai ales caldura ei poate topi orice urma de negativism si rautate care ii iese in cale. Iubirea este adanc ingropata in noi si adesea este acoperita cu multe deznadejdii si suparari, insa odata ce o lasam sa iasa la suprafata ne transformam, din interior catre exterior.

Se vede stralucirea de bucurie in ochii nostri atunci cand suntem plini de iubire si oriunde am fi, orice strigat de ajutor trezeste in noi dorinta de a ajuta, de a oferi.

Atunci cand contribuim la imbogatirea vietii celorlalti descoperim o alta dimensiune a bucuriei si a fericirii, astfel iubirea ne innobileaza viata dandu-i noi intelesuri.

4. Curiozitatea

Sa pastram o stare permanenta de curiozitate in viata. Asta ne va tine tineri si dornici de viata, plini de energie si vitalitate. Zi de zi sa lasam copilul din noi sa fie curios, sa il eliberam de toate limitarile invatate si sa il lasam sa viseze si sa descopere lumea cu toate frumusetile ei.

Ai vazut un copil plictisit? Ei mereu gasesc diversiune si se minuneaza de lucruri care pentru un adult aduc doar monotonie si rutina. Cand esti curios, totul se transforma intr-o aventura si o comora ce asteapta sa fie descoperita.

Nu este oare viata insasi o comoara ce trebuie descoperita? Am ingropat-o cu treburile cotidiene si am uitat sa ne minunam zi de zi de ce taine frumoase ascunde!

 5. Flexibilitatea

Este acea abilitate de a te adapta rapid peste urcusurile si coborasurile vietii.

Sa putem trece repede peste o problema si sa gasim o rezolvare fara sa ne plangem si sa ne victimizam. Este o abilitate ce nu este cultivata in scoli, de obicei este inlocuita cu obedienta orbeasca fata de autoritate.

Flexibilitatea nu ne lasa in suferinta, ne pune de partea schimbarii, ne da forta iar asta ne ajuta in multe domenii: o relatie de cuplu, un job sau pur si simplu in viata de zi cu zi fata de care ne simtim tot mai deconectati.

Fericirea noastra este in raport direct cu cat de mult necunoscut putem suporta. Toti vrem stabilitate si siguranta si acestea sunt o iluzie ce ne tine prizonieri.  Cateodata prizonieri la propriu deoarece libertatea si siguranta nu se impaca iar cei care renunta la libertate ajung inchisi… in locuri de maxima siguranta!

 6. Increderea

Un combustibil pentru tot ce vrem sa facem. Increderea ca reusim sau o sa fim calauziti, face ca jumatate din drum sa fie deja parcurs. Increderea in noi ne da acea putere sa reusim si sa continuam cand lucrurile nu ne sunt favorabile.

Se spune ca increderea face lucrurile posibile, nu si mai usoare!

Poate sa vina din diferite surse, cea mai des intalnita este increderea in Divinitate, intr-o forta care este mai puternica decat noi si ne ajuta in orice vrem sa facem. Si oricum ar fi, functioneaza!

Exista acea Lege a Atractiei care, mai devreme sau mai tarziu, ne pune fata in fata cu dorintele noastre. Tot ce trebuie sa facem este sa avem incredere si rabdare. Oricare ar fi drumul nostru si orice am vrea sa obtinem trebuie sa mergem mai departe si sa continuam.

Imi amintesc o alta vorba care imi da fiori pe spate cand o aud:

“Viata insasi ingenuncheaza in fata unui luptator!”

Este o recunoastere a curajului si a increderii de a merge mai departe care sunt recompensate cu orice iti doresti.

Viata fiecaruia este un exemplu, intreaba-te daca a ta este unul bun de urmat?

Cu incredere si optimism,

Sorin

Previous ArticleNext Article

Spune-ti parerea...

Multumesc! Esti o persoana sociabila! smiley-face-png-yikkpX6iE

Imparte cu prietenii