PRIMA PAGINA, RELATII

Ce este iubirea neconditionata?

 

Tot mai mult am auzit vorbindu-se despre iubirea neconditionata. Prima data cred ca am auzit de ea acum cinci ani, cand mi-am inceput calatoria pe calea dezvoltarii personale.

Vreau ca in acest articol sa aduc intelegere, care tine de minte, asupra unei stari profund spirituale. Confuzia exista pentru ca iubirea neconditionata nu tine de minte, ci de suflet, asa ca te rog sa citesti in continuare cu mintea deschisa si sa cauti explicatii cu inima.

Sa vedem ce inseamna neconditionata:

NECONDIȚIONÁT, -Ă, necondiționați, -te, adj. Care se acceptă fără condiții, fără rezerve. [Pr.: -ți-o-] – Pref. ne- condiționat (după fr.inconditionné). Sursa: DEX ’09 (2009)

Hai sa iti spun o poveste pe care toti am trait-o si poate ne-o amintim intr-o masura sau alta.

Sa ne amintim cand eram copii si mama avea grija de noi, o facea cu iubire si fara sa ne ceara nimic in schimb, oricum nici nu am fi avut ce sa-i dam. Dar important este ca o facea si a facut-o mult timp, iar pentru unii inca o face. Acest ajutor vine din iubirea neconditionata pe are o mama o are pentru copilul ei din prima secunda de viata. Nu este optionala, ci este adanc programata in natura noastra umana.

Apoi crestem si descoperim lumea din jur cu bune si rele sau mai multe rele, uneori invatam ca oamenii fac unele lucruri contra altor lucruri. Apare conditia!

Chiar cand crestem suntem invatati conditionat, daca mananci tot din farfurie poti sa mergi la joaca. Si continua cu scoala: daca inveti si iei note bune iti cumpar bicicleta si multe altele.

Incet, incet se instaleaza in mintea noastra conditia, acel DACA cere sa il aplicam in tot ce facem. Asta nu inseamna ca e rau sau bun, ci ca asa este si face parte din viata noastra.

Partea unde aceasta conditie creeaza multa suferinta si rautate este in relatiile cu cei din jur. Practic aplicam aceasta conditionare cu familia, pritenii, in relatia de cuplu, in orice interactiune cu oamenii din jur.

Toate sunt legate intre ele si vreau sa iti arat cum descoperirea si trairea iubirii neconditionate te va ajuta sa ai o legatura profunda cu toti cei din jurul tau. Asta te va face sa traiesti iubirea neconditionata, singura care este cu adevarat.

Asa cum ti-am spus si la inceput, marea provocare vine din faptul ca trebuie sa explic mental ceva ce este pur spiritual.

Ar trebui sa iti spun ca toti suntem conectati la o sursa de informatie mai mare decat noi, putem sa ii spunem Univers, Dumnezeu, Marele Spirit sau oricum iti place tie in functie de credintele si intelegerile tale.

Pentru ca sunt focusat pe relatiile de cuplu, deoarece acolo am vazut multa suferinta, o sa iti explic cum se aplica iubirea neconditionata in acesta latura a vietii si apoi cum se extinde la restul relatiilor noastre.

In una din multele carti citite am gasit o explicatie care spunea ca iubirea neconditionata este o stare permanenta, ca ea radiaza din noi tot timpul si ca atinge toate persoanele pe care le intalnim.

Imagineaza-ti ca din tine pleaca in jurul tau raze de iubire neconditionata, asta se intampla zi de zi si creste semnificativ calitatea vietii tale. In momentul in care alegi sa intrii intr-o relatie de cuplu, atunci o parte din acesta iubire care se revarsa in jurul tau se canalizeaza catre partener/a.

Asta nu inseamna ca ea dispare fata de cei din jur, ci doar o cantitate mai mare este directionata catre relatia de cuplu.

Iubirea adevarata incepe atunci cand nu asteptam nimic inapoi!

Te intrebi care este diferenta dintre iubirea neconditionata si iubirea asa cum stiai pana acum, cu ce vine prima in plus?

Pai…pe scurt, iubirea neconditionata vine cu totul!  🙂

Oamenii traiesc zi de zi in absenta iubirii si asta se vede tot mai mult in jurul nostru. Rautate, invidie, ura si cel mai des, opusul iubirii, FRICA!

Cautam iubirea sub orice forma sau ce am invatat despre ea, ca se gaseste intr-o relatie de cuplu si facem orice ne sta in putinta sa gasim un partener/a.

Trebuie sa mentionez ca nu o facem din iubire, ci pentru a umple un gol, acea iubire care nu o gasim in noi. Astfel, dintr-o persoana goala si fara iubire, cand intram intr-o relatie de cuplu apare acea iubire conditionata! Adica, te iubesc DACA ma iubesti si tu sau orice alta forma de conditionare.

Totodata, aceasta este o conditionare catre suferinta, deoarece credem ca avem nevoie de cineva pentru a fi fericiti si a trai iubirea. Adica iubirea conditionata apare o data cu aparitia persoanei pe care sa o iubim si automat dispare cu plecarea ei.

Aceasta conditionare ne aduce suferinta, pentru ca traim iubirea doar daca persoana respectiva este langa noi si o pierdem cand persoana pleaca, asta este conditia.

…trist  🙁

Asta este motivul pentru care se sufera atat de mult in cazul unei despartiri. Ce este si mai trist e ca muzica de la noi in proportii de 99% sustine aceasta iubire, sincer nu stiu vreo melodie despre iubire care sa nu o faca.

Am invatat de mici ca atunci cand vine vorba despre relatii de cuplu suntem incompleti, ca trebuie sa ne cautam jumatatea, ca avem nevoie de cineva sa ne intregeasca. Acum sincer, cand un incomplet si o incompleta pot sa faca un intreg? Nici macar de Sf. Valentin, citeste articolul aici.

Iubirea neconditionata pe care o traim intr-o relatie de cuplu este ca lumina unei lumanari ce straluceste in coltul unei camere pline de soare.

Daca este acolo, ne bucura lumina ei, iar daca lipseste viata noastra este in continuare plina de lumina si caldura.

Deschide-ti mintea si inima, invata sa iubesti neconditionat si iti garantez ca viata ta se va umple de bucurie si intelegere. Ai sa te schimbi pentru a putea primi noul val de iubire ce vine in viata ta, ai sa simti ca poti mai mult!

Mintea trebuie sa inteleaga ca iubirea neconditionata este singura iubire si asa a fost mereu. Doar asa ai sa te bucuri de cine esti tu si de frumusetea vietii.

 

Iti amintesti o experienta in care ai simtit ca primesti iubire neconditionata sau ai oferit? Cum a fost? Ce crezi ca ii opreste pe oameni sa simta asta?

Vreau sa facem viata asta mai frumoasa impreuna. Spune-mi parerea ta!

 

cu  iubire neconditionata,

Sorin

Previous ArticleNext Article

4 Comments

  1. Noțiunea de iubire necondiționată este înțeleasă în diferite moduri de oameni. Din ce am observat, unii așteaptă ca celălalt să dea. Când celălalt care dă se satură să nu primească nimic în schimb, iubirea se transformă-n resentiment.

  2. Iubirea neconditionata va exista doar când iubesti fara sa fii iubit sau sa astepti sa fii iubit sau sa ceri altceva in schimb, indiferent ce. Nu trebuie sa astepti nimic in schimb, absolut nimic. Iubirea neconditionata poate sa existe oriunde in jurul nostru, trebuie doar sa o vedem… Un tanar indragostit nu va putea vedea iubirea neconditionata din principiile cu care a fost indoctrinat de toti prietenii, cartile sau conceptiile propri; va putea sa iubeasca neconditionat doar când va pierde cateva iubiri, iubiri care nu le constientiza profund… Dar una este iubirea si alta este familia, siguranta, cariera…in momentul când acestea se contopesc cu persoana iubita, va devenii o iubire neconditionata.

    1. Iubirea necondiționată sau condiționată nu înseamnă nimic.Iubirea prin definiție este IUBIRE și atât!

  3. Multumesc.
    ” Mintea trebuie sa inteleaga ca iubirea neconditionata este singura iubire si asa a fost mereu.”
    Excelent articolul.

Spune-ti parerea...

Multumesc! Esti o persoana sociabila! smiley-face-png-yikkpX6iE

Imparte cu prietenii