PRIMA PAGINA, RELATII

Relatiile tale cresc odata cu tine

 

Tot ce este prezentat aici se aplica atat relatiilor cu prietenii si familia, cat si relatiilor de cuplu, pentru ca si acestea din urma au la baza prietenia.

“Inaltimile nu sunt atat de cutreierate ca pietele publice. Cu cat urci mai sus, cu atat ai mai putini tovarasi de drum.” – Vladimir Ghika

Aceasta vorba am auzit-o mai demult de la un bun prieten si nu o intelegeam prea bine, insa dupa ce am pornit in calatoria mea de dezvoltare personala am vazut cum tot mai des asta era vorba care ma alina in momentele in care unele legaturi cu cei din jur se dovedeau false si nu isi mai aveau rostul.

Pe parcursul vietii ne alaturam diverselor persoane si pe unele ajungem sa le placem, iubim si intelege profund. Este o caracteristica umana sa ne apropiem de altii si sa formam legaturi.

A cunoaste multi oameni nu este acelasi lucru cu a avea multi prieteni. Cu totii ne dorim alaturi oameni care sa ne aprecieze, sa ne inteleaga si sa simtim ca alaturi de ei putem creste. Din pacate aceste diferente multi dintre noi le-am descoperit pe propria piele, cu dezamagirile aferente si uneori chiar in relatia de cuplu.

Vestea cea mai trista este ca multi vor sa ramana in acea iluzie de dragul persoanelor din jur, indiferent cat de mult sufera sau cate minciuni si neajunsuri au de acceptat.

Mi se rupe sufletul sa vad cum multi oameni prefera minciuna in care traiesc, pentru ei a deschide ochii si a vedea ce se intampla e mai dureros decat tot ce trebuie sa indure in aceste relatii.

Ei bine, la inceput este dureros sa vezi cum iluziile tale se naruie, insa adevarul te va elibera, spunea Iisus, dar mai inainte te va scoate din sarite, adauga Oprah multi ani dupa.

Dupa cum stii, calitatea vietii tale cat si succesul vor fi dictate de relatiile pe care le ai cu oamenii din jur. Relatia de cuplu este prima care te ridica sau te coboara pe acest drum. O relatie puternica, plina de iubire si intelegere in care te simti implinit/a este esentiala pentru a trai o viata extraordinara!

Pentru cei/cele care au curajul sa priveasca cu sinceritate in relatiile lor am facut o lista cu 8 semne care te ajuta sa identifici relatiile toxice care te tin pe loc in evolutia ta.

1.Sunt momente in care simti ca relatia te limiteaza si ca mereu trebuie sa fie cum vrea celalalt. Adesea iti spui ca nu esti tu si ca nu te poti exprima asa cum simti. Tot mai des te lasi pe tine pentru a face pe plac celuilalt si ghici ce, tot nu e de ajuns!

2.Cauti implicare in relatie si doresti profunzime, vrei sa te poti deschide si vorbi despre orice iti trece prin minte fara sa fii judecat/a. Cu toate acestea, relatia voastra se invarte in jurul acelorasi vechi amintiri, fara planuri de viitor. Discutiile sunt superficiale si subiectele nu ies din zona de confort.

3.Tresalti si te bucuri ori de cate ori celalalt are o revelatie, iar atunci cand vrei sa stralucesti si sa imparti din noile tale intelegeri si invataturi, te trezesti singur/a pentru ca celalalt…care celalalt?

4.Ori de cate ori te gandesti la ei asta iti trezeste un sentiment de respingere, de neacceptare.

5.Intalnirile voastre sunt mai mult formale, nu mai simti nici o bucurie sau multumire pentru ca petreci timpul alaturi de ei.

6.Atunci cand totusi va intalniti, petreci mai mult timp cu ochii in telefon cautand ceva mai interesant decat interactiunea dintre voi. Plictiseala e subiectul vostru favorit si fiecare o simte pe a lui/ei.

7.Visele si aspiratiile tale sunt puse pe locul doi si o faci cu buna stiinta pentru ca daca vorbesti despre ele risti sa fii pus/a la pamant cu replici despre bani, frumusete, inteligenta etc, despre cat de mult iti lipsesc si cat de bine ti-ar sta la locul tau. Ai vrea macar sa fii ascultat/a fara nici o judecata, sa te simti liber/a sa spui care sunt nazuintele tale pentru ca orice traiesti acum, odata a fost un vis.

8.Te simti mai singur/a in compania lor decat cand esti singur/a cu tine!

Daca relatiile cu prietenii sau cea de cuplu te-au facut sa te regasesti in multe din punctele de mai sus, am o intrebare pentru tine: vrei in continuare aceste “relatii” sau le vrei pe acelea pline de intelegere si respect in care radiezi iubirea si frumosul din tine?

Tine minte, ai relatiile carora le faci loc in viata ta!

Cauta sa te dezvolti pe orice plan, citeste carti bune, mergi la seminarii, asociaza-te cu oameni pozitivi ce te ajuta sa cresti, cauta un coach sau un mentor, orice te face pe tine sa fii TU!

Pentru ca la urma tot ce conteaza este o viata traita frumos inconjurat/a de oameni minunati asemeni tie!

Spune-mi intr-un comentariu daca te-a ajutat articolul acesta si ce ai schimba in viata ta imediat pentru a trai in armonie si iubire.

Cu multa caldura in suflet,

Sorin

Previous ArticleNext Article

Spune-ti parerea...

Multumesc! Esti o persoana sociabila! smiley-face-png-yikkpX6iE

Imparte cu prietenii