PRIMA PAGINA, RELATII

ecologia in relatii – 3 pasi spre armonie

 

Toti am fost in relatii de cuplu de diferite lungimi si intensitati. Cand intram in relatie cautam ceva si asteptam sa gasim acolo. Uneori a fost, alteori lipsea.

Cand intalnim o persoana avem tendinta sa ne dorim acea persoana tot mai mult si astfel dragostea se transforma intr-un drog ce ne acapareaza. Asta nu inseamna ca este un lucru rau, ci doar atrag atentia ca apare acea dependenta de celalalt.

Incepem sa petrecem tot mai mult timp cu persoana respectiva si pe termen lung ajungem sa o consideram parte din noi sau chiar ca ne apartine. Asa o si numim de altfel, jumatatea noastra.

Transformam relatia de cuplu intr-o relatie de posesie asa cum facem cu toate celelalte obiecte ce ne inconjoara. De aici mai e un pas catre nefericire pentru ca ne pierdem individualitatea si o incalcam si pe cea a partenerului.

Incepe o lupta a egoului, a mintii, cu toate ca numim relatia una de iubire.

Daca nu ai mai intalnit termenul de “ecologie” in relatii este pentru ca in principal se promoveaza relatii bazate pe ego in care oamenii poseda alti oameni si ideea de individualitate dispare.

Ecologia vine sa preintampine aceasta pierdere a individului si transformarea lui intr-un obiect. Nu respectam ceea ce posedam si iata unul din desele motive pentru care oamenii sufera in relatii.

Ne inchidem in noi si stam in relatia respectiva chiar daca simtim ca ar fi trebuit sa plecam demult, doar pentru ca asa ne-am obisnuit. Sau nu?

Este si altceva ce ne tine acolo? Cum ajungem sa renuntam la noi si acceptam mai putin decat meritam, pentru ce?

Lipsa educatiei si conditionarea sociala este prima bariera care ne tine legati la care se adauga pierderea identitatii, uitam cine suntem si ne complacem in amaraciune pentru ca a fost odata si dulce.

Primul pas ecologic spune  sa fie bine pentru mine!

Mereu ar trebui sa ne intrebam: este relatia asta buna pentru mine?

Si sa ne raspundem sincer, iar aici apare problema, avem curajul sa fim sinceri cu noi? Putem sa privim situatia asa cum este acum?

Mintea noastra fuge in trecut si spune ca a fost bine si poate o sa mai fie sau fuge in viitor si spera ca va fi bine, ambele ignorand singurul timp real, prezentul!

Al doilea pas ecologic este sa fie bine pentru celalalt!

Aici deja vedem ca nu este loc de ego, ci de aprecierea celuilalt la nivel de entitate. Inainte de a fi partenera, sot, iubita, barbat sau femeie, este un OM! Asta trebuie sa conteze in primul rand.

Trebuie sa apreciem persoana ca om in primul rand, ca barbat sau femeie, apoi ca individ si in cele din urma sa ne bucuram ca a ales sa ne fie alaturi intr-o relatie.

Noi suntem alaturi de partener pentru a ne aduce contributia in realizarea planurilor sale.

Al treilea punct al ecologiei spune  sa fie in armonie cu Universul!

Intalnirea voastra nu a fost intamplatoare, nu exista coincidenta in aceasta lume. Sunt forte nevazute ce vor sa contribuie la fericirea si bucuriile voastre.

Relatia voastra poate fi un exemplu de armonie si iubire pentru cei din jur.

Voi puteti sa va uniti si sprijini pentru a duce viata pe alte culmi. Fiecare puteti creste si sa va atingeti scopurile prin sprijinul reciproc.

Singuri puteti muta muntii! Impreuna  puteti mult mai mult !

Toate fortele din Univers va sunt alaturi si se bucura de povestea voastra de iubire.

Am un zambet pe fata si ma gandesc la un cuplu care alege sa traiasca asa, care vrea sa isi puna aceste intrebari in actiunile pe care le face.

E posibil ca unul sa se lase purtat de val si prins in viata de zi cu zi, sa uite de ce a intrat in relatie. Atunci celalalt sa ii amintesca cu blandete, astfel amandoi sa ramaneti conectati in iubire si armonie.

Te rog aplica acesti trei pasi in relatia ta cat si in interactiunile cu cei din jur. Intreba-te daca ce faci acum este bine pentru tine, bine pentru patener/a si in armonie cu Universul?

Raspunzand cu DA la toate trei, ai sa capeti o liniste interioara pentru ca atunci traiesti si actionezi din inima.

Un raspuns de NU iti atrage atentia ca egoul este la mijloc si te tine departe de iubire!

Dupa ce ai luat o decizie trecand-o prin aceste filtre scrie-mi un comentariu si spune-mi cum te-ai simtit. Imi place sa impart cu tine bucuria de a trai in inima, pentru ca vreau sa fii fericit/a.

Stiu ca meriti si Poti Mai Mult!

Cu drag,

Sorin

Previous ArticleNext Article

8 Comments

 1. Interesant material!
  Felicitari!!!
  Acest material este pentru cei care au sau sunt deja intr-o relatie, ce pot face cei care nu sunt intr-o relatie, care sunt singuri, cum pot avea sau intra intr-o relatie?
  Multumesc, Raluca

    1. Cu placere, te astept oricand cu intrebari si comentarii.
     Pentru ca te-ai abonat putem sa ne auzim pe skype intr-o sedinta de coaching daca vrei.

Spune-ti parerea...

Multumesc! Esti o persoana sociabila! smiley-face-png-yikkpX6iE

Imparte cu prietenii