MOTIVATIONAL, PRIMA PAGINA

Cum invingem convingerile limitative?

 

Te-ai intrebat vreodata ce este o convingere sau o credinta si cum iti influenteaza ea viata? Este un sentiment de certitudine ca ceea ce stii asa este. Aceste credinte pe care le avem ne ghideaza catre telurile noastre motivandu-ne sa trecem la actiune.

Marea parte a lor sunt generalizari ce vin din interpretarile experientelor pe care le-am trait. Sunt unele pozitive care ne produc dorinta si bucurie, iar pe de alta parte sunt cele negative ce ne amintesc de suferinta si ne tin in frica.

O alta parte semnificativa a credintelor sunt invatate pe parcursul vietii din mediul exterior, scoala, societate, anturaj dar mai ales in primii sapte ani de la parinti si rudele apropiate.

Cel mai adesea nu ne dam seama de puterea acestor convingeri si cum ne influenteaza ele viata. Realizam cum cele limitative ne tin departe de ce ne dorim sa obtinem in viata si acesta intelegere vine in momentele de suferinta, cand cautam cu ardoare o schimbare si ne dam seama ca ceva ne tine pe loc iar schimbarea trebuie sa vina din noi pentru a se reflecta in exterior, in viata noastra de zi cu zi.

Aminteste-ti un tel care l-ai avut pana acum, pe care l-ai amanat sau l-ai uitat prafuit pentru ca ceva te tinea pe loc. Mereu in spatele neputintei noastre se ascunde o convingere limitativa.

Primul pas catre realizarea tuturor dorintelor noastre este sa ne hotaram ce vrem, iar apoi sa ne schimbam convingerile pentru a ne ajuta in vederea realizarii lor. Orice convingere limitativa poate fi inlocuita cu una care sa ne dea aripi si sa zburam peste orice greutati apar in realizarea telurilor noastre indraznete.

Pentru a le intelege si pentru ca apoi sa le putem schimba, trebuie sa ne indreptam atentia catre zonele din care ne vin convingerile.

Putem renunta la vechea poveste ca suntem produsul mediului in care traim si ca nu ne putem schimba. Indiferent cat de puternice sunt influentele, totul se rezuma la alegerea noastra. Pana la urma cine detine controlul?

Hranindu-ne cu dorinta si convingerea ca putem realiza tot ce ne dorim, vom descoperi cum forte nevazute vin sa ne sustina in planurile incepute. Ne putem programa viitorul sa arate asa cum vrem cu deciziile pe care le luam azi. Totul tine de cum alegem sa vedem lucrurile.

Evenimentele si intamplarile din viata noastra joaca de asemenea un rol important in conturarea convingerilor. Zilele de nastere, ziua in care ne casatorim, ziua in care primim o avansare la job, despartirea de persoane dragi sunt evenimente ce au un impact profund asupra modului in care vedem si intelegem lumea inconjuratoare.

Invatarea este un element puternic ce darama convingerile limitative pentru ca putem invata sa ne ridicam peste problemele care apar si sa extragem cele mai bune lectii pe care viata ni le da.

Viata este o scoala permanenta, sa ne asociem si sa ne inconjuram cu oameni dornici sa creasca. Orizontul nostru se va largi, permitand la tot mai multe solutii sa intre in viata noastra. Sa invatam de la oameni care au reusit in viata si care au facut multe greseli, nu avem timp sa le facem pe toate asa ca sa luam ce au ei mai bun.

Asa cum experientele noastre din trecut ne influenteaza convingerile, la fel o fac si vizualizarile asupra a ceea ce ar putea fi, viitorul. Este absolut necesar sa ne concentram pe un viitor plin de realizari si succese iar apoi sa ne bucuram de fiecare, indiferent cat de mic este pentru a ne construi mai departe viziunea.

Orice vis prinde contur atunci cand il scriem pe o foaie, este prima lui materializare iar apoi trebuie sa vedem de ce il vrem!

Daca vorbim despre ceea ce vrem este un vis.

Cand il scriem si il vizualizam simtim entuziasmul.

Daca il planuim deja devine posibil.

Iar cand il programam este REAL!

Prin acesti pasi, orice ne dorim, visele noastre devin realitate.

Eu sunt realist, cred in vise si in oameni ce doresc sa se autodepasesca, sa devina cine sunt ei cu adevarat, fara limitari sau alte constrangeri. Poti mai mult, viata este frumoasa!

“In viata nu exista limite, cu exceptia celor auto impuse.” Les Brown

 

Cu incredere si optimism,

Sorin

Previous ArticleNext Article

Spune-ti parerea...

Multumesc! Esti o persoana sociabila! smiley-face-png-yikkpX6iE

Imparte cu prietenii