PRIMA PAGINA, RELATII

8 semne ca sunteti pregatiti sa va mutati impreuna

 

A trecut ceva timp de cand v-ati cunoscut prima data, fie ca e vorba de cateva saptamani, fie ca de ani, iar acum simtiti ca e cazul sa faceti urmatorul pas. Vorbesc aici de a va muta impreuna si acesta este un pas important ce trebuie tratat ca atare.

Mai jos am alcatuit, atat din experienta cat si din analiza multor cupluri, o serie de aspecte demne de luat in seama inainte de a face acest pas.

1. Sunteti pe aceeasi lungime de unda

Pana acum ati vazut cum va intelegeti si ce va doriti de la viata. Intreaba-te de ce vrei sa va mutati impreuna?

Important e sa intelegi ca o buna comunicare este cheia oricarei relatii de succes. Asa ca, daca motivul pentru care tu vrei sa va mutati impreuna este fie ca sa iti poti supraveghea partenerul/a mai de aproape, fie ca celalalt/a nu vrea sa se casatoreasca si crezi ca acest pas va accelera procesul sau ca celalalt/a nu vrea copii si a locui impreuna sub acelasi acoperis e un pas mai aproape catre asta, e bine sa mai amani mutatul si sa ai o discutie sincera cu partenerul/a prin care sa lamuriti beneficiile acestui pas. Asta va va scuti pe viitor de multa bataie de cap si va va da libertatea de a va manifesta in noua formula.

2. Va placeti cu adevarat

Asta e clar! Pentru ca daca va certati zi de zi sau gelozia e la ordinea zilei aceste aspecte trebuiesc lamurite inainte de a va muta impreuna. Aveti nevoie de o intelegere mutuala si o acceptare a celuilalt iar asta trebuie sa fie normalul pentru relatia voastra.

Vreti sa faceti acest pas pentru ca dragostea si intelegerea guverneaza relatia voastra si vreti sa aveti grija unul de celalalt impartasind aceste sentimente frumoase.

3. Ati supravietuit unori certuri serioase

Din cand in cand mai apare cate o neintelegere si mai poate chiar o cearta. Fiecare aveti parerile proprii despre viata si credeti ca sunt cele mai bune, insa daca dupa fiecare disputa relatia voastra a triumfat mai puternica si mai stransa inseamna ca mutatul impreuna e un lucru benefic pentru voi si evolutia relatiei. Deja stiti cum sa aplanati conflictele iar asta poate fi un punct forte al relatiei.

4. Ati fost impreuna in vacanta si v-a placut

Calatoriile sunt printre cele mai bune sanse de a cunoaste pe cineva. Daca ati calatorit impreuna inseamna ca ati petrecut 24 de ore in compania celuilalt cunoscundu-l/o in cele mai mici detalii.

In calatorie ati impartit aceeasi camera, acelasi pat, ati avut discutii despre bani si v-ati vazut unul celuilalt hainele murdare, pe scurt este o buna simulare a vietii impreuna sub acelasi acoperis.

Acum intrebarea este daca ti-a placut excursia sau daca a fost cea mai proasta vacanta din viata ta? Si daca ai mai repeta-o?

Daca nu ati calatorit impreuna pana acum asta ar trebui sa fie un prim pas inainte de a va muta impreuna.

5. Aveti o buna comunicare

Comunicare si iar comunicare, mereu insist ca este cel mai important aspect al oricarei relatii!

Inainte de a va muta impreuna uita-te daca te poti exprima liber fata de partener/a. Fricile, dorintele, nemultumirile tale sunt aratate cu usurinta fata de celalalt sau sunt spuse cu jumatate de gura?

Daca simti ca nu iti poti exprima parerile liber/a, e bine sa ii comunici celuilalt aceasta si sa gasiti o cale de a imbunatati comunicarea.

6. Ati petrecut deja multe nopti impreuna

Daca ati petrecut multe nopti impreuna probabil ca deja v-ati obisnuit cu obiceiurile celuilalt/e de a dormi, cu eventualul sforait, cum lasa capacul la baie sau alte ritualuri de igiena.

Fie v-ati obisnuit sau ati gasit o cale de rezolvare buna pentru amandoi, cel mai important este ca acum stiti in mare cam ce ar insemna sa locuiti impreuna.

7. Esti pregatit/a sa faci cateva schimbari

Viata impreuna necesita niste adaptari, nu o sa fiti legati unul de celalalt dar decizile si planurile trebuiesc luate in doi. Inainte de a-ti invita prietenii in vizita sau de a face vreo modificare mai importanta prin casa trebuie sa te consulti cu partenerul/a.

Va trebui sa faci loc pentru unele compromisuri pentru a-i face loc celuilalt, dar asta nu inseamna nici sa va sufocati sau sa renuntati la ce va face placere.

8. Ati lamurit aspectele financiare

Banii sunt un subiect delicat in viata oricui, insa trebuie lamurit cu partenerul/a inainte de a va muta impreuna. E important sa stiti cu ce bani platiti chiria, utilitatile, mancarea, iesirile si ce puneti deoparte pentru planurile voastre de viitor.

Tine minte ca banii sunt principalul subiect de cearta si despartire a cuplurilor asa ca daca invatati sa vorbiti aceeasi limba de pe acum, aceasta poate fi premisa unei relatii linistite si de viitor.

De multe ori oamenii nu sunt asa de rai cum credem noi si nici nu ne dezamagesc, noi o facem prin asteptarile pe care le avem de la ei.

Daca ai emotii in legatura cu mutatul impreuna e normal si inseamna ca iei in serios acest pas. Orice simti si ai dori sa se intample discuta sincer cu partenerul/a despre asta!

Mutatul impreuna este un pas important pentru orice relatie si trebuie calculat cu atentie. O greseala pe care am intalnit-o la cupluri este ca nu il iau in calcul deloc. Adica trece atat de mult timp fara sa faca acest pas incat isi pierde farmecul si dispare si dorinta de apropiere dintre cei doi.

Ca orice pas in viata, nu te grabi insa nici nu astepta prea mult. Comunica cu partenerul/a cand simti ca vrei sa va mutati impreuna si luati cea mai buna decizie.

Daca ai facut asta sau te pregatesti, scrie-mi mai jos un comentariu si am sa iti raspund cu placere.

Cu drag,

Sorin

Previous ArticleNext Article

Spune-ti parerea...

Multumesc! Esti o persoana sociabila! smiley-face-png-yikkpX6iE

Imparte cu prietenii