PRIMA PAGINA, RELATII

7 intrebari inainte de marele pas

 

Relatia voastra a trecut prin mai multe pana acum si v-ati hotarat ca e timpul sa treceti mai departe. Orice ar insemna asta pentru voi, fie sa va mutati impreuna, sa faceti cununia civila sau marele pas, casatoria.

Unii spun ca iubirea neconditionata e tot ce trebuie pentru ca o relatie sa mearga, insa nu e suficienta! Mintea joaca si ea un rol important in viata noastra si are nevoie de motivele ei, logice, pentru a fi alaturi de cineva intr-o relatie.

Asa ca decizia de a trece relatia voastra la urmatorul nivel trebuie sa aiba si o serie de argumente rationale. Este bine sa aveti o discutie prin care sa lamuriti nivelul de incredere si pana unde sunteti dispusi sa il intelegeti si acceptati pe celalalt.

Uite o lista cu unele aspecte pe care e bine sa le lamuriti inainte.

1.Cum reactionati cand sunteti nervosi?

Se presupune ca sunteti impreuna la bine si la rau, insa unii oameni se comporta foarte diferit atunci cand sunt nervosi sau suparati, uneori ne este greu sa ii mai recunoastem in acele stari. Este bine sa vorbiti calm si sa lamuriti care ar fi cea mai buna metoda prin care sa actionati cand celalalt/a tuna si fulgera.

Unele persoane sunt genul care se retrag si refuza comunicarea preferand sa lase focul sa mocneasca in ei, insa altele se pot manifesta exploziv mergand pana la violenta. E bine sa stiti dinainte pentru a nu fi suprinsi mai tarziu.

2.Cum apreciati fiecare iubirea?

Fiecare ne exprimam si apreciem iubirea in felul nostru, nu exista bine si rau, ci doar feluri diferite si daca lamuriti asta va va fi mult mai usor sa il/o intelegeti pe celalalt/a.

Pentru unii pot fi declaratiile de iubire, pentru altii timpul petrecut impreuna. Pot fi gesturi sau mici cadouri pe care le faceti, in timp ce atingerile si contactul fizic sunt preferatele altora. Toate acestea sunt diferite insa, in acelasi timp, toate sunt declaratii de iubire.

Tu si partenerul/a puteti avea aceleasi semne sau altele, iar in cazul al doilea intelegeti aceste diferente si indiferent cum sunt exprimate, apreciati-le ca dovezi de iubire.

3.Care sunt regulile tale?

Sunt unele lucruri, ritualuri pe care oamenii le fac mereu, chiar si in cele mai dificile situatii. Poate fi vorba de hobby-uri, de a spune mereu adevarul chiar daca unele lucruri ar trebui sa ramana secrete, de a pune familia inainte de orice sau oricine, acestea sunt doar niste exemple, insa intrebarea este daca puteti sa le acceptati unul pe ale celuilalt si ce sunteti dispusi sa schimbati.

4.La nevoie ce ati fi dispusi/e sa schimbati?

Orice relatie cere unele sacrificii si nu ar trebui sa existe nici un subiect pe care sa nu il puteti discuta. La un moment dat va trebui sa luati unele decizii si este bine sa stiti dinainte la ce sa va asteptati atat de la partener/a cat si de la voi.

Poate o sa se iveasca posibilitatea de a pleca in alta tara, ceea ce ti-ai dorit demult, dar asta ar putea sa va distanteze. O sa va mutati impreuna, o sa „incercati” o relatie la distanta sau o sa renuntati la visele voastre de dragul relatiei?

5.Gusturile nu se discuta, insa il/o poti accepta pe celalalt/a asa cum e?

Diferentele ar trebui apreciate ca fiind cele care aduc culoare in viata voastra, sunt ca sarea si piperul. Daca sunt insa prea mari sau prea multe atunci pot aparea probleme, identificati-le acum pentru ca mai tarziu sa nu va faca viata insuportabila.

Chiar nu vreti sa aflati mai tarziu ca unuia ii plac cainii si celalalt iubeste pisicile, vorbiti acum daca va multumiti cu o pasare sau un acvariu cu pesti.

6.Cum ati reactiona daca ati fi tradati sau inselati?

Increderea este un element fragil ce se castiga cu greu si se poate pierde intr-o secunda. Partenerul/a iti poate trada increderea cu vointa sau neintentionat, de aceea ar bine sa lamuriti ce nu ati accepta si ce ati fi dispusi sa treceti cu vederea.

Nu este o discutie usoara, insa va poate aduce multa claritate! Discutati deschis despre ce ar face ca relatia voastra sa treca acel prag in care increderea dintre voi ar fi rupta si de nerecuperat.

7.Ce mai aveti in comun in afara de iubire?

Am spus si la inceput ca iubirea este ingredientul principal al unei relatii de cuplu si pentru ca traim in aceasta realitate in care si mintea are ceva de spus, trebuie sa gasim si alte argumente care sa ne tina impreuna.

Poate sunteti suflete pereche si va iubiti peste masura, insa daca nu rezonati si la nivel mental, iubirea voastra va ramane la nivel emotional, printre astre, si va fi greu sa o aduceti in concret, pe pamant. Fiti deschisi unul cu celalalt, cu pasiunile si nazuintele fiecaruia, vedeti pe care le impartasiti si peste care puteti trece cu vederea.

Tratati-va cu respect si aratati curiozitate in descoperirea celuilalt/e.

Ai pus intrebari similare inainte sa te muti impreuna sau sa te casatoresti? O sa folosesti unele intrebari in viitoarea ta relatie pentru a vedea compatibilitatea dintre voi? Stii si altele care pot fi adaugate la lista de mai sus?

Raspunde-mi printr-un comentariu mai jos, mi-ar face mare placere sa stiu cum ai facut sau ce o sa aplici.

Cu incredere si iubire,

Sorin

Previous ArticleNext Article

Spune-ti parerea...

Multumesc! Esti o persoana sociabila! smiley-face-png-yikkpX6iE

Imparte cu prietenii