MOTIVATIONAL, PRIMA PAGINA

3 pasi ce alunga orice furtuna in viata ta!

 

In viata mea am trait multe furtuni si multe momente de soare. Au fost perioade cand toate mergeau extraordinar si reusitele curgeau una dupa alta, alteori eram blocat si coboram pe spirala deznadejdei.

In perioadele de calm, cum este si aceasta, stau si reflectez la cum evolueaza lucrurile, la cum se intampla, la cum le atrag in viata mea.

Aici cred ca este marele secret, sa intelegi cum atragi tot ce iti vine, sa te pui constient de partea creatiei. In fond, noi suntem creatorii lumii in care traim indiferent daca intelegem si credem asta sau nu.

Imi vine in minte vorba aceea: “Un lucru rau nu vine niciodata singur” si este adevarata, iar cand am inteles cum functioneaza si de ce se intampla asa, am ales sa schimb un cuvant, unul singur, rau cu bun.

Asa mi-am zis ca: “ Un lucru BUN nu vine niciodata singur” si am avut dreptate, am schimbat sirul evenimentelor prin simplul fapt ca m-am concentrat pe lucrurile pozitive.

Totul s-a schimbat cand am ales sa urmez acesti 3 pasi simpli ce au adus lumina si caldura in viata mea.

1. Primul pas – constientizarea

Sa intelegi ca pe orice te concentrezi indeajuns atragi mai devreme sau mai tarziu in viata ta.

“Unii oameni isi creeaza propriile furtuni, apoi se supara ca ploua.”

Citatul asta mi-a placut mult pentru ca ilustreaza aceasta idee, constientizarea ca noi atragem ceea ce primim in viata. Am fost invatati sa credem ca altii detin puterea si ca “ce ne este scris in frunte ne e pus”, ca suntem actorii unei piese deja scrise.

 In realitate noi suntem in control, asta trebuie sa constientizam, asta e un prim pas al trezirii, suntem creatorii propriului nostru Univers.

2.  Al doilea pas – acceptarea

La acesta face referire a doua parte a citatului: “ …apoi se supara ca ploua”.

 Atunci cand am inteles ca noi avem controlul putem accepta mai usor ceea ce ni se intampla, sa intelegem ca noi am atras acel eveniment neplacut, iar prin concentrarea asupra lui am atras si altele asemenea, de aici e partea cu: „nu vine niciodata singur”.

Cand ceva neplacut ni se intampla, gandul ne fuge la alte scenarii negative si prin comparare consideram ca am scapat usor cu ce am patit. Asta numim gandire pozitiva, cand de fapt este opusul pentru ca atragem exact acele lucruri de care noi credeam ca am scapat.

Ceea ce ni se intampla sunt acele ganduri ale noastre prin care cream realitatea din jur.

3.  Al treilea pas – schimbarea

Cel mai important pas pentru ca are efecte imediate. De indata ce am scapat de povara limitarilor invatate si intelegem ca suntem proprii nostri stapani, incepe schimbarea.

Intelegem ca daca ne vom concentra pe ceea ce nu vrem, exact aia atragem, la fel cum si daca vorbim cu entuziasm despre lucrurile bune pe care le asteptam, acestea vor veni.  Este Legea Atractiei care functioneaza oricum, am scris mai multe despre aceasta aici.

Este uimitor sa vorbesti despre un vechi prieten si cateva zile mai tarziu sa va intalniti pe strada. Acel prieten are un alt priten de la care, intr-o discutie la o cafea, afli ca are informatii esentiale pentru afacerea pe care tu vrei sa o incepi. Cand te pregatesti sa numesti astea coincidente tocmai primesti un telefon de la cineva care te invita la o petrecere si astfel intri intr-o comunitate care are aceleasi interese cu tine.

Uite asa unul dupa altul “lucrurile bune nu vin singure” pentru ca le-ai semanat si e timpul sa culegi.

Acum nu ai sa mai fii suparat de ploaie pentru ca stii cine a strans norii de furtuna pe strada ta.

Eu am trait multe siruri de lucruri bune si pe altele care mi-au placut mai putin, pe toate le-am acceptat. Important este ca am inteles cum functioneaza si aleg constient ce atrag in viata mea.

Iti amintesti un asemenea sir de evenimente din viata ta? Poti identifica pasii de mai sus in atragerea lor?

Scrie-mi intr-un comentariu parerea ta! Orice nelamurire ai iti voi raspunde cu placere.

 

Cu incredere si  optimism,

Sorin

Previous ArticleNext Article

2 Comments

  1. tocmai ieri m-am uitat la „The Secret”…este perfect adevarat ce spui tu…este perfect adevarat tot ce se spune in film….doar trebuie sa crezi ca „poti mai mult”.Spor la treaba in continuare.Teo

    1. Multumesc Teo. Ma bucur ca ai vezut filmul, eu l-am vazut de noua ori si mereu am mai descoperit ceva nou.
      Iti recomand in acelasi gen: The Compas si Apa, sunt doua filme pline de invaturi bune.

Spune-ti parerea...

Multumesc! Esti o persoana sociabila! smiley-face-png-yikkpX6iE

Imparte cu prietenii